Keuzemenu

· HOME
· BEZOEKERS
  · Hoe werkt een ruilkring?
  · De mensen
  · Ledenbegeleiding
  · Contact
  · Bestanden
  · Nieuws
  · Artikelen

Laatste Artikelen

Downloads

Nieuwste Downloads

· Informatiefolder
· Aanmeldformulier
· De Ruilkring is...

Top 3 Downloads

· Informatiefolder [3218]
· Aanmeldformulier [2175]
· De Ruilkring is... [2092]

LetsWebshop

Over LetsWebshop
LetsWebshop is een gratis, online tweedehandsmarkt met ruilmogelijkheden.
Bij LetsWebshop kunnen vraag- en aanbodadvertenties geplaatst worden, zowel op het gebied van goederen als diensten. Ook bestaat de mogelijkheid om op advertenties te bieden. Het reageren op advertenties gaat via de interne mail van LetsWebshop, andere deelnemers kunnen dus geen prive e-mailadressen zien.

Handelen met Euro's of Shops
LetsWebshop kent twee manier van handelen, met de Euro of de Shop. Met de Euro wordt op de gangbare manier gehandeld, deelnemers maken zelf afspraken over de afhandeling en betaling van transacties. Daarnaast biedt LetsWebshop de mogelijkheid om goederen en diensten voor Shops aan te bieden. Door gebruik te maken van een alternatieve munteenheid als de Shop, wordt ruilhandel tussen deelnemers mogelijk gemaakt.
Ruilhandel betekent de mogelijkheid om goederen met gesloten beurzen te verhandelen en stimuleert bovendien vraag en aanbod van diensten die in het reguliere circuit (nog) minder aan bod komen.

Handelen met Shops
De waarde van een Shop is gelijk aan de Euro. Elke deelnemer bij LetsWebshop beschikt over een eigen Shopaccount met een aanvangsaldo op 0 Shops. Het Shopaccount kan tot maximaal 50 Shops negatief staan, waardoor iedereen direct kan starten met handelen. Bij een negatief saldo van 50 Shops, kunnen geen goederen of diensten meer voor Shops worden afgenomen. Eerst zal nu het Shoptegoed aangevuld moeten worden met het zelf afzetten van goederen en/of diensten.

Een voorbeeldtransactie met Shops
Stel een DVD wordt aangeboden voor 3 Shops en tussen twee deelnemers is overeenstemming bereikt over een transactie. De koper van de DVD heeft dan al een reactie geschreven aan en ontvangen van de aanbieder. Na het openen van de ontvangen reactie zijn een aantal opties beschikbaar. Een daarvan is de mogelijkheid om Shops voor de DVD over te schrijven. Na het aanklikken en bevestigen van deze optie worden 3 Shops van het account van de koper afgeschreven en 3 Shops op het account van de aanbieder bijgeschreven. Tenslotte geldt dat deelnemers zelf afspraken maken hoe en wanneer transacties van goederen en diensten worden uitgevoerd. Ook eventuele bijkomende kosten, bijvoorbeeld verzendkosten of benzinekosten bij een vervoersklus, worden in onderling overleg geregeld.

LetsWebshop wenst iedereen een eersteklas tweedehands!

www.letswebshop.nl

Reacties

#1 | RABARBER op 15 november 2012 22:43
Interessant !
Wat ik mis in de LetsWebshop is het kunnen zoeken per regio ; misschien dat dit wel kan als je bent ingelogd (?), maar zover ben ik niet gekomen... :-)
Al die Ruilwinkels in Rotterdam , wel jaloersmakend !!!

Reactie plaatsen

Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.

Waardering

Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Verwerkingstijd: 0.02 seconden
547,106 unieke bezoeken